KanSjälv

En podcast med jordiga fötter och en höna i famnen

SquashBoston

Publicerad 2015-09-13 19:27:32 i Förädling,

 
Bered dig på att hacka!
 
 
1 kg squash (eller dela 500g slanggurka/ 500g squash) jag brukar tänka 1 stor squash, så jag väger inte så noga, ibland blir det mer ibland mindre.
2 stora gula lökar
2 röda paprikor
3-4 äpplen
1 chili om du vill ha hetta
 
Skala och hacka all grönsaker. Blanda runt dem i en skål och häll över kokande vatten, precis så att det täcker. Låt stå i 10 minuter.
 
Koka lagen
3 dl vatten
3 dl socker
2 dl ättika
1 msk salt
Gula och bruna senapsfrön, cirka 1-2 msk
 
Koka upp, låt puttra tills sockret löst sig. Häll av vattnet från grönsakerna och häll dem i grytan med lag.
Låt det småkoka i cirka tio minuter. Sterilisera burkar och ös upp bostongurkan med hjälp av en hålslev.  På så sätt följer inte så mycket lag med ned i burken. Skruva på locket och ställ burkarna att svalna upp och ned. Ett vakuum bildas.
 
Lycka till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

KanSjälv

- en podcast med jordiga fötter och en höna i famnen

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela