SquashBoston
Bered dig på att hacka!
1 kg squash (eller dela 500g slanggurka/ 500g squash) jag brukar tänka 1 stor squash, så jag väger inte så noga, ibland blir det mer ibland mindre.
2 stora gula lökar
2 röda paprikor
3-4 äpplen
1 chili om du vill ha hetta
Skala och hacka all grönsaker. Blanda runt dem i en skål och häll över kokande vatten, precis så att det täcker. Låt stå i 10 minuter.
Koka lagen
3 dl vatten
3 dl socker
2 dl ättika
1 msk salt
Gula och bruna senapsfrön, cirka 1-2 msk
Koka upp, låt puttra tills sockret löst sig. Häll av vattnet från grönsakerna och häll dem i grytan med lag.
Låt det småkoka i cirka tio minuter. Sterilisera burkar och ös upp bostongurkan med hjälp av en hålslev. På så sätt följer inte så mycket lag med ned i burken. Skruva på locket och ställ burkarna att svalna upp och ned. Ett vakuum bildas.
Lycka till!